Recept Kloosterfondue

Receptnaam: Kloosterfondue Bron:
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Kaas Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk alternatieve kaasfondue met Deense tilsitter 
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 2

KloosterfondueIngrediŽnten:
2 ons kloosterkaas
2 ons tilsitter
2 deciliter droge wijn wit
1 snufje peper
1 teen knoflook
1 snufje nootmuskaat
1 stuks turks brood
Bereiding Kloosterfondue:

De fonduepan goed inwrijven met de doogesneden teen knoflook., deze teen daarna uitpersen in de pan. Doe de wijn in de fonduepan en bren dit tot kookpunt. Meng dan de kaas beetje bij beetje, al roerend in de verhitte witte wijn.
Goed blijven roeren tot het een gelijkmatige massa wordt. Op smaak brenegen met peper en nootmuskaat.
Als de massa mooi glad is, kunt u de pan op tafel zetten op een branden réchaud. Zorg dat de fondue een beetje blijft borrelen en goed heet blijft.
Serveren met in blokjes gesneden turks brood (mag wel wat droog zijn) en bijvoorbeeld een salade.


Dit recept is afgedrukt uit het receptplaats.nl receptenboek


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!