Recept Eend met sinaasappelrisotto

Receptnaam: Eend met sinaasappelrisotto Bron:
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Administrator
Basis: Gevogelte Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld lekker met sugar snaps 
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 2

Eend met sinaasappelrisottoIngrediŽnten:
2 stuks 200 gram per stuk eendenborstfilet
1 stuks sinaasappel
2 eetlepel verse dragon
200 gram paddestoelen gemengd
40 gram parmezaanse kaas
250 milliliter tuinkruidenbouillon
75 gram roomboter
1 snufje zout
1 snufje vers gemalen peper
1 teen knoflook
125 gram risottorijst
Bereiding Eend met sinaasappelrisotto:

Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil. Pers de sinaasappel uit en doe het sap met de rasp en de dragon in een kom. Schaaf filinters van de parmezaanse kaas.
Verwarm de bouillon. Verhit 50gr boter, bak de paddestoelen ca. 2 minuten, zout en peper erbij. Haal de helft van de paddestoelen uit de pan en houd apart voor garnering.
Pers de knoflook uit boven de paddestoelen in de pan en bak deze 1 minuut mee. Voeg de rijst toe, roer tot deze gaat glanzen en zet het vuur laag. Schenk steeds een beetje bouillon bj de rijst en roer tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, ca 20 minuten.
Kerf de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings in en bestrooi ze met zout en peper. Bakken in wat boter op een matig vuur eerst 5 minuten aan de vetkant en daana 3 minuten de andere. Haal ze uit de pan en laat ze ca. 5 minuten rusten.
Roer het sinaasappelmengsel, 25gr boter en de helft van de kaas door de rijst. Garneer met de rest van de paddestoelen en de kaas.
Snij de filets in schuine plakken en serveer de met risotto. Lekker met sugar snaps


Dit recept is afgedrukt uit het receptplaats.nl receptenboek


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!