Recept Geschroeid rundvlees sashimi

Receptnaam: Geschroeid rundvlees sashimi Bron: een chinees
Herkomst: Chinees Ingezonden door: Administrator
Basis: Rundvlees Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 0 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
110 gram ossenhaas
1 snufje zout
1 snufje peper
1 stuks wortel
1/2 stuks komkommer
4 stuks bosui
25 gram peultjes
1/2 stuks ui, rood
1/2 stuks peper, groen
1/2 stuks peper, rode
1/2 eetlepel gemberwortel
1 1/2 eetlepel olijfolie
1 1/2 eetlepel sojasaus
4 stuks koriander, poeder
Bereiding Geschroeid rundvlees sashimi:

Zout en peper de ossenhaas. Verhit een koekenpan op hoogvuur en doe er een beetje olijolie in. Wacht tot het bijna rookt. Doe de ossenhaas in de pan en schroei het vlees in 15 seconden aan elke kant goudbruin.

Zet een bak klaar met ijkoud water. Als het vlees klaar is dompel het gebraden stuk ossenhaas 30 seconden onder in het ijskoude water. Wikkel het in plasticfolie en leg het 1 uur in de diepvries om op te stijven.

Rasp de wortel en snijd het overlangs in finterdunne plakken en vervolgens in dunne reepjes (juliene snijden.
Schil de komkommer en verwijder de kern. Snijd de komkommer overlangs in flinterfunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
De bosuitjes in dunne ringetjes snijden.
De peultjes overlangs in dunnen reepjes snijden.
De halve rode ui in dunne snippers snijden.
De halve groene en rode peper, zaadlijst verwijderen en overlangs in dunne reepjes snijden.
Stuk van de verse gemberwortel schoonmaken en in dunne stukjes snijden.

Doe alle groenten, pepers en gember 30 minuten in ijswater. Dit om alles knapperig te worden. Giet het af en laat het goed uitlekken.

Snijd de ossenhaas in flinterdunne plakjes en schik ze rondom op een bord. Verdeel de groenten, pepers en gemberwortel in het midden.

Besprenkel het vlees en groenten met olijfolie en daan met sojasaus en leg er een takje koriander op.


Dit recept is afgedrukt uit het receptplaats.nl receptenboek


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!