Recept Pizzadeeg

Receptnaam: Pizzadeeg Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Administrator
Basis: Graan Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
20 gram gist
750 gram bloem
1 eetlepel zout
5 deciliter water
Bereiding Pizzadeeg:

Neem 50 gram bloem de 20 gram gist voeg hier al roerend 2 eetlepel lauw warm water aan toe.
Laat het gistdeeg even staan. Zeef de rest van de bloem in een kom. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe het gistdeeg en het zout erin. Werk de bloem er vanaf de rand in gedeelten door onder toevoeging van bijna 5dl water. Kneed het deeg minstens 10 minuten. Vorm er een bal van, bestuif deze met bloem en doe de bal in de kom. Dek deze af met een theedoek of plastic en laat het deeg minstens 1 uur rijzen op een tochtvrije plaats.

Na het uur kan je het deeg uitrollen in een ronde pizzavorm of uitrollen over de gehele bakplaat.


Dit recept is afgedrukt uit het receptplaats.nl receptenboek


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!