Recept Visfilets met gedroogde cantharellen

Receptnaam: Visfilets met gedroogde cantharellen Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Administrator
Basis: Vis Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Filetti di pesce con i finferli 
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
125 gram tilapia
125 gram kabeljauw
125 gram zeebaars
25 gram gedroogde cantharellen
50 gram boter
3 teen knoflook
1/2 deciliter wijn wit
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel rozemarijn
1 eetlepel peterselie
1 snufje zout
1 snufje peper
1 eetlepel olijfolie
Bereiding Visfilets met gedroogde cantharellen:

Week de gedroogde paddestoelen in ruim heet water gedurende minimaal 15 minuten of totdat ze zacht zijn geworden. Bewaar een van het weekwater voor de saus.
Bak de paddesotelen kort (5 minuten) in olijfolie en boter. Als ze te droog zijn, voeg dan een paar eetlepels weekwater toe om de saus aan te lengen. Haal ze uit de pan zet ze apart.
Pel en plet de knoflooktenen en stoof ze kort in de cantharellenjus samen met de fijngesneden rozemarijnblaadjes. Snijd de visfilets in diverse kleinere stukken. Stoof de visfilets in dezelfde saus (circa 2 minuten per kant op laag vuur). Breng op smaak met een beetje zout.
Als de visfilets bijna gaar zijn, voeg dan de gebakken cantharellen, de witte wijn en het citroensap toe en laat ze nog 5 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
Snijd de peterselie (alleen de blaadjes) fijn en garneer hiermee.

Gerelateerde recept(en):
Courgette koekjes
Gebakken sperzieboontjes met knoflook

Dit recept is afgedrukt uit het receptplaats.nl receptenboek


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!