Recept Lasagne bolognese

Receptnaam: Lasagne bolognese Bron:
Herkomst: Italiaans Ingezonden door: Administrator
Basis: Pasta Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk tip! maak verse lasagne 
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 6

Lasagne bologneseIngrediŽnten:
800 gram bolognese saus
6 deciliter bechamelsaus
100 gram parmezaanse kaas
1/2 verpakking witte lasagnebladen
Bereiding Lasagne bolognese:

Zie ook de recepten voor bolognese en bechamelsaus.

Vet een rechthoekige ovenschaal in. Schep wat Bolognesesaus op de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen. Schep hierop een laag Bolognesesaus en een laag bechamelsaus en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal deze volgorde nog 1 keer.
Roer de rest van de Parmezaanse kaas door de rest van de bechamelsaus. Verdun de saus eventueel met een scheutje melk. Strijk deze saus over de laatste lasagnelaag uit.
Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie. Bak de lasagne in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven in circa 45 minuten gaar. Verwijder de laatste 10 minuten de deksel of het folie en laat de bovenkant kleuren.

Gerelateerde recept(en):
Bolognese saus
Bechamelsaus

Dit recept is afgedrukt uit het receptplaats.nl receptenboek


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!