Gang:
Amuse Barbecue Bijgerecht Dessert Drank / Cocktail Hoofdgerecht Lunch Ontbijt Salades Sauzen Snack Taarten Voorgerecht
|
|
Receptnaam: |
Stroganoff saus |
Bron: |
|
Herkomst: |
Anders |
Ingezonden door: |
Administrator |
Basis: |
Anders |
Gewijzigd: |
1/23/2010 |
Gang: |
Sauzen |
Opmerkingen: |
Moeilijkheidsgraad: |
Gemiddeld |
|
Bereidingstijd: |
10-30 Minuten |
Aantal porties: |
4 |
Ingrediënten: 50 gram boter 1 stuks ui 1 eetlepel bloem 2 eetlepel citroensap 2 eetlepel worcestersaus 2 eetlepel tomatenketchup 1 potje zure room |
Bereiding Stroganoff saus:
Smelt de boter en fruit de gesnipperde ui er in. Neem de plan van het vuur en roer de bloem door de boter. Vervolgens het citroensap, de worcestershiresaus en de tomatenketchup.
Als de saus iets te dik is uitgevallen kunt u een eetlepel warm water toevoegen.
Laat het vervolgens 10min. zachtjes doorkoken. Roer er tenslotte de zure room door en laat de saus warm worden, maar niet meer koken. |
|