Recept Entrecôte à la bordelaise

Receptnaam: Entrecôte à la bordelaise Bron:
Herkomst: Anders Ingezonden door: Administrator
Basis: Rundvlees Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
4 stuks entrecôte
5 centiliter port, rood
3 deciliter wijn rood
2 theelepel honing
60 gram boter
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Entrecôte à la bordelaise:

Neem een sauspan en smelt hierin een klontje boter, doe de honing erbij en laat de honing op hoogvuur licht carameliseren.
Voeg de rode port toe en kook dit langzaam in tot een stropige massa.
Doe de rode wijn erbij en laat de saus langzaam inkoken tot er ongeveer een kwart van over is.
Haal de pan van het vuur en oveg geleidelijk de boter toe (snij dit van te voren in klontjes).
Houd de saus warm.
Peper en zout de entrecôte en bak ze op heet vuur mooi bruin.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!