Gang:
Amuse Barbecue Bijgerecht Dessert Drank / Cocktail Hoofdgerecht Lunch Ontbijt Salades Sauzen Snack Taarten Voorgerecht
|
|
Receptnaam: |
Key lime pie |
Bron: |
|
Herkomst: |
Amerikaans |
Ingezonden door: |
Administrator |
Basis: |
Anders |
Gewijzigd: |
1/23/2010 |
Gang: |
Taarten |
Opmerkingen: |
Moeilijkheidsgraad: |
Gemiddeld |
|
Bereidingstijd: |
30-60 Minuten |
Aantal porties: |
6 |
 | Ingrediënten: 250 gram biscuitjes, digestive 225 gram roomboter 130 gram rietsuiker 4 stuks limoen 4 stuks ei 4 stuks eiwit 75 gram basterdsuiker, wit |
Bereiding Key lime pie:
Verwarm de oven voor op 180oC.
Maak de biscuitjes fijn met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt 75gram van de boter in een steelpannetje en roer het biscuitkruim erdoor. Bekleed een ingevette lage vorm (doorsnee 22cm) met het biscuitmengsel. Maak een opstaand randje van ca. 3cm.
Smelt voor de vulling de resterende 150gram boter met de rietsuiker op laag vuur. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg de losgeklopte eieren toe als de suiker gesmolten is. Blijf al roerend op laag vuur verwarmen. Voeg de rasp en het sap van de limoenen toe. Blijf roeren tot de massa gebonden is.
Giet in de vorm en zet ca 20 minuten in de oven.
Klop de eiwitten intussen stijf. Voeg halverwege geleidelijk de witte basterdsuiker toe. Haal de taart uit de oven en bedek met het eiwit.
Zet onder de grill tot de bovenkant goudbruin is ongeveer 5-10 minuten.
Laat afkoelen en serveer ijskoud. |
|