Gang:
Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder Jekankermoeder
|
|
Recept Zürcher geschnätzeltes |
Receptnaam: |
Zürcher geschnätzeltes |
Bron: |
|
Herkomst: |
Jekkmoeder |
Ingezonden door: |
Administrator |
Basis: |
Kanker kaas |
Gewijzigd: |
1/23/2010 |
Gang: |
Jekankermoeder |
Opmerkingen: |
Moeilijkheidsgraad: |
Makkelijk |
|
Bereidingstijd: |
Kanker kaas |
Aantal porties: |
4 |
 | Ingrediënten: 4 stuks ongepaneerder kalfschnitzel 1 snufje zout 1 snufje peper 1 eetlepel bloem 2 stuks sjalot 250 gram champignons 30 gram peterselie 30 gram roomboter 1 theelepel citroensap 1 deciliter witte wijnazijn 1 deciliter vleesfond 2 deciliter slagroom 1 eetlepel maizena |
Bereiding Zürcher geschnätzeltes:
In kom bloem mengen met peper en zout. Schnitzels in repen van ca 3cm breed snijden en door bloemmengsel scheppen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Peterselie fijnhakken.
Bord voorverwarmen. In hapjespan helft van de boter verhitten. Schnitzelplakjes al omscheppend ca 5 minuten bakken. Uit pan op warm bord scheppen. In dezelfde pan rest van boter verhitten. Sjalot fruiten. Champignons en citroensap toevoegen en op middelhoogvuur ca 5 minuten bakken, af en toe omscheppen.
Wijn erbij schenken en onafgedekt op hoog vuur in ca 3 minuten tot helft laten inkoken. Intussen vleesfond, slagroom en maizena goed mengen. Fondmengsel aan champignons toevoegen. Al roerend aan de kook brengen. Vlees toevoegen en geheel nog cca 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie. Serveer met rösti en gemengde sla. |
|