Gang:
Amuse Barbecue Bijgerecht Dessert Drank / Cocktail Hoofdgerecht Lunch Ontbijt Salades Sauzen Snack Taarten Voorgerecht
|
|
Receptnaam: |
Lasagne bolognese |
Bron: |
|
Herkomst: |
Italiaans |
Ingezonden door: |
Administrator |
Basis: |
Pasta |
Gewijzigd: |
1/23/2010 |
Gang: |
Hoofdgerecht |
Opmerkingen: |
Moeilijkheidsgraad: |
Moeilijk |
tip! maak verse lasagne |
Bereidingstijd: |
30-60 Minuten |
Aantal porties: |
6 |
 | Ingrediënten: 800 gram bolognese saus 6 deciliter bechamelsaus 100 gram parmezaanse kaas 1/2 verpakking witte lasagnebladen |
Bereiding Lasagne bolognese:
Zie ook de recepten voor bolognese en bechamelsaus.
Vet een rechthoekige ovenschaal in. Schep wat Bolognesesaus op de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen. Schep hierop een laag Bolognesesaus en een laag bechamelsaus en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal deze volgorde nog 1 keer.
Roer de rest van de Parmezaanse kaas door de rest van de bechamelsaus. Verdun de saus eventueel met een scheutje melk. Strijk deze saus over de laatste lasagnelaag uit.
Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie. Bak de lasagne in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven in circa 45 minuten gaar. Verwijder de laatste 10 minuten de deksel of het folie en laat de bovenkant kleuren. |
Gerelateerde recept(en):
Bolognese saus
Bechamelsaus
|