Recept Erwtensoep

Receptnaam: Erwtensoep Bron: Mutti
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Administrator
Basis: Anders Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 60+ Minuten
Aantal porties: 4

ErwtensoepIngrediŽnten:
250 gram spliterwten
2 1/2 liter water
250 gram runderschenkel
1 stuks aardappels
2 stuks prei
1 stuks kleine knolselderij
2 eetlepel bladselderij
1 stuks winterwortel
1 stuks ui
1 stuks rookworst
2 stuks bouilonblokje
Bereiding Erwtensoep:

Bouillon trekken van runderschenkel en 2 liter water. Samen aan de kook brengen met 2 bouillonblokjes. Daarna ongeveer 2 uur op laagvuur latenpruttelen.
Schenkel eruithalen. Je houdt ongeveer 1,5 liter water over.
Alle groenten fijn snijden. Spliterwten wassen en dit samen met de groenten in de boullion doen. Alles ongeveer 45 minuten zachtjes laten koken en af en toe doorroeren (goed over de bodem).
Bladselderij toevoegen en met zout en peper opsmaak brengen. Rookworst wellen en in plakjes er bij doen.

Voor een erwtensoep met meer vlees: voeg bij het boullion trekken nog 150gr schouderkarbonade of 150gr ribbetjes en 100gr doorregen spek toe. Snij het vlees klein en voeg het later toe aan de erwtensoep.

Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!