Recept Hertenracks met groene asperges en morillesaus

Receptnaam: Hertenracks met groene asperges en morillesaus Bron:
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Administrator
Basis: Wild Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

Hertenracks met groene asperges en morillesausIngrediŽnten:
4 stuks 150 gram per stuk hertenrack
20 stuks asperges groen
2 stuks ei
1 deciliter melk
1 teen knoflook
4 eetlepel vers gehakte peterselie
50 gram roomboter
20 gram gedroogde morilles
1 deciliter cognac
3 deciliter demi glace
1 deciliter wijn rood
3 deciliter room
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Hertenracks met groene asperges en morillesaus:

Wel de morilles ca 15 minuten in de rode wijn en cognac. Kook daarna dit geheel voor de helft in. Voeg de demi glace (knorr) en room toe en kook ook dit weer voor de helft in. Monteer met roomboter en breng op smaak met zout en peper

Bak de hertenracks om en om bruin en gaar ze 3 minuten verder in de oven van 180graden.

Blancheer de asperges.

Leg de asperges op het bord, leg hier de hertenracks op en giet de saus hier omheen.

Gerelateerde recept(en):
Aardappeltruffelgratins
Schaal recept naar Porties [?]


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!