Recept Mayonaise

Receptnaam: Mayonaise Bron: internet
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Olie Gewijzigd: 2/5/2005
Gang: Sauzen Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk Van die lekkere vette 
Bereidingstijd: 1-10 Minuten
Aantal porties: 4

MayonaiseIngrediŽnten:
1/2 theelepel zout
1 snufje peper
1 theelepel mosterd
1 stuks eigeel
1/2 theelepel witte wijnazijn
2 deciliter arachideolie
Bereiding Mayonaise:

Doe het zout, peper, de mosterd, het eigeel en de azijn in een kom (keukenmachine). Kloppen totdat het dik is.
Langzaam (!!) olie toevoegen daarbij continu flink blijven kloppen (of de keukenmachine z'n werk laten doen).
Eventueel naar smaak zout / peper / yoghurt / citroensap toevoegen. Nederlandse mayo heeft ook iets suiker.
Als de mayonaise dik wordt deze al roerend in een warme pot schenken waar een beetje heet water in zit. Als je de mayonaise te dik vindt kan je er nog een beetje heet water in doen.
De soort olie bepaalt de smaak van het product.

Schaal recept naar Porties [?]



Gemiddelde waardering:


Beoordelingen:


Dit recept is nog niet beoordeeld


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!