Recept Ossenhaas met een gratin van paddestoelen

Receptnaam: Ossenhaas met een gratin van paddestoelen Bron:
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Administrator
Basis: Rundvlees Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
1 stuks sjalot
1 teen knoflook
200 gram paddestoelen gemengd
2 eetlepel wijn wit
1 eetlepel vers gehakt dragon
1 eetlepel vers gehakt bieslook
1 eetlepel vers gehakt kervel
4 eetlepel geslagen slagroom
1 stuks eigeel
4 stuks ossenhaas
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Ossenhaas met een gratin van paddestoelen:

Maak het paddestoelen mengsel. verhit de olijfolie en bak hierin de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg indien nodig wat extra olie toe en bak de paddestoelen op een hoog vuur tot ze donker kleuren en gaar zijn. Schenk de wijn erbij en laat deze verdampen. U heeft nu een vrij droog paddestoelen mengstel. Laat voor de zekerheid even uitlekken in een zeef. Doe ze in een kom en voeg de gehakte kruiden en wat zout en peper toe. Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf. Voeg de afgekoelde paddestoelen met 4 eetlepels geslagen slagroom en de eidooier. Zet deze in de koelkast.

Bak de 'biefstukken' om en om in een goed hete pan tot beide kanten goed gekleurd zijn. Neem de biefstukken uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.

Wanneer u het gerecht af wilt maken verdeelt u het paddestoelen mengsel over de biefstukken en bestrooi deze met parmezaanse kaas. Zet ze onafgedekt in een voorverwarmde oven van 220C gedurende 5 tot 7 minuten, tot het paddestoelen mengsel licht begint te kleuren.
Seveer direkt en geef hierbij bijv. gebakken aardappelen en frisse salade.

Schaal recept naar Porties [?]



Gemiddelde waardering:


Beoordelingen:


Dit recept is nog niet beoordeeld


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!