Recept Dorade met tomaten basilicumsaus

Receptnaam: Dorade met tomaten basilicumsaus Bron:
Herkomst: Nederlands Ingezonden door: Henk Mensinga
Basis: Vis Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Bereidingstijd: 10-30 Minuten
Aantal porties: 4

IngrediŽnten:
700 gram doradefilet
15 gram verse basilicum
4 eetlepel olijfolie
2 deciliter visbouillon
2 deciliter room
4 stuks pommodori tomaten
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding Dorade met tomaten basilicumsaus:

Bedek de doradefilets met 5 gram van de basilicumblaadjes.
Doe de visbouillon in een pan en laat ze inkoken tot 1 dl.
Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door de zeef, breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment 10 gram ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.
Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout. Wentel de doradefilets door de broodkruimels of het paneermeel en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie.
Haal de filets uit de pan en leg ze op keuken papier.
Lekker op een laagje aardappelpuree met bijvoorbeeld gestoofde prei.

Schaal recept naar Porties [?]



Gemiddelde waardering:


Beoordelingen:


Dit recept is nog niet beoordeeld


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!