Recept Chilli chicken salad met honey roasted pecans en blue cheesedressing

Receptnaam: Chilli chicken salad met honey roasted pecans en blue cheesedressing Bron:
Herkomst: Amerikaans Ingezonden door: Administrator
Basis: Gevogelte Gewijzigd: 1/23/2010
Gang: Hoofdgerecht Opmerkingen:
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld  
Bereidingstijd: 30-60 Minuten
Aantal porties: 4

Chilli chicken salad met honey roasted pecans en blue cheesedressingIngrediŽnten:
500 gram scharrel kipfilet
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel gedroogde naaldjes rozemarijn
2 theelepel tijm
2 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel cayennepeper
1 eetlepel basterdsuiker, bruin
1 eetlepel grof zeezout
1 stuks krop romaine sla
2 stuks avocado
100 gram pecannoten
2 eetlepel honing
1 verpakking tuinkers
50 gram danish blue
1 eetlepel appelazijn
1 snufje peper
1 snufje zout
50 milliliter yoghurt
6 plak brood, wit
Bereiding Chilli chicken salad met honey roasted pecans en blue cheesedressing:

Extra benodigdheden: grilpan, vijzel

Snij de kipfilet in dunne lange repen en roer en 1 eetlepel olijfolie door.
Meng alle ingredienten voor de chilli-rub in de vijzel: 2el gedroogde rozemarijnnaaldjes, 2tl gedroogde tijm, 2el paprikapoeder, 1el cayennepeper, 1el bruine basterdsuiker, 1el grof zeezout. Wrijf de ingredienten voor de rub fijn in de vijzel en meng met de kipfilet. Voor een milde versie, laat de cayennepeper dan weg.
Zet de marinade 30minuten in de koelkast.

Verwarm in een koekepan de honing en doe de pecannoten erbij. Als de pecannoten geheel van de honing zijn voorzien, gas uitdraaien.

Meng de ingredienten voor de dressing met een staafmixer of in de keukenmachine tot een romige dressing. 50gram danish blue, 1el olijfolie, 1el appelazijn, 50ml yohurt, peper en zout.

Snij een paar sneetjes witbrood zonder korst in driehoeken en bestijk met olie en zet een ze een minuut of 8 in een hete oven (250C).

Snij de avocado in plakjes, vermeng deze met de gewassen romaine sla, tuinkers en de met honing gebakken pecannoten. Meng de romige dressing door de salade.

Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de reepjes kip ca 2 minuten aan elke kant. Schep op de salade, garneer met croutons en serveer.

Schaal recept naar Porties [?]



Gemiddelde waardering:


Beoordelingen:


Dit recept is nog niet beoordeeld


© receptplaats.nl 2009 :: Stem voor receptplaats bij de culinaire top 50!